De vloek van Negen


Het zou de leukste vakantie van zijn leven worden: vijf weken logeren in de grootste winkel van de wereld met een reuzenrad op het dak en een ijssalon met de gekste smaken. Maar in de winkel loert een groot gevaar… Er gebeuren vreemde ongelukken en Zander vangt telkens weer die ene raadselachtige naam op: Darkbloom. Volgens een oude legende keert deze duistere macht terug om de winkel te vernietigen. Zander en zijn nieuwe vriendin Natasha ontdekken geheimzinnige inscripties op de muren – aanwijzingen naar een verborgen kamer, met daarin het laatste redmiddel om Darkbloom te verslaan. Alles wijst erop dat Zander de enige is die de codes kan kraken – maar hoe overwint een jongen met hoogtevrees een kwaadaardige, sluwe vijand? (flaptekst)

Als je de serie ‘Winterhuis Hotel’ kent, dan weet je dat auteur Ben Guterson erg goed is in het creëren van spannende, magische en gezellige sferen. Dit andere boek van Ben Guterson doet erg denken aan de eerder genoemde serie. Net als in die serie moet er een mysterie worden opgelost aan de hand van puzzels en kaarten én is er sprake van een familiemysterie. Enkel de setting en de personages zijn anders. Ditmaal speelt het avontuur zich niet af in een hotel, maar in een groot winkelcentrum: De Negen. De Negen heeft achttien verdiepingen, echt enorm is het winkelcentrum dus.

 

Ondanks de vergelijkingen is het toch weer een heel fijn en spannend boek. Zander gaat vijf weken logeren bij zijn oma die de baas is van De Negen en bovenin het gebouw woont. Vanaf het begin is al duidelijk dat het niet helemaal goed gaat in het winkelcentrum: de stroom valt namelijk vaak uit. Al snel gebeuren er meer rare dingen. Zander ontmoet Natasha en samen gaan op onderzoek uit. Hierbij komen veel verdieping langs want zelfs de constructie van het gebouw blijkt van belang voor het verhaal. Erg leuk is het ook weer dat de geschiedenis van De Negen voorbij komt en zelfs te maken heeft met het plot. Als lezer kun je heerlijk meepuzzelen met de kinderen. Het wordt steeds spannender en vreemder naarmate je verder komt in het avontuur. Dit zorgt ervoor dat je door blijft lezen en dit dikke boek snel uit is.

 

De illustraties van Kristine Kister passen perfect bij het verhaal: de mooie stamboom (die je echt nodig hebt om de personages uit elkaar te kunnen houden) en de portretten zijn een erg mooie toevoeging.

 

Het is weer een heerlijk boek van Ben Guterson, ik ben fan en wil nog meer van hem lezen!


Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.

Maak jouw eigen website met JouwWeb